С цигулка посрещнаха новата кметица на Трън

Станислава Асенова, кмет , Трън, клетваСтанислава Асенова прикани опозицията да загърбят политическите пристрастия и заедно да работят за местната общност

С цигулка посрещнаха в общината новоизбраната кметица на Трън Станислава Асенова. Станислава Асенова, кмет , Трън, клетваПоради липса на трубачи, както се казва на духовите музики в съседните на Трън сръбски общини, колегите на Станислава бяха поканили цигуларя Джовани от пернишка кръчма. Той съпроводи Станислава до кметския кабинет с виртуозно изпълнена „на ухо” италианска мелодия за любов. Ключът от кметския кабинет пък беше скрит сред цветята на огромен букет, поднесен й на входа на административната сграда от подалият оставка предишен кмет на общината Станислав Николов.

В кабинета я чакаше друга приятна изненада. Над кметското бюро беше надиплен надпис „Добре дошла”. С по-чаша вино и изискан кетъринг, подреден във фоайето пред кметския кабинет, служители и гости  пожелаха на добър път на новата трънска кметица. Тя е първата жена, която ще управлява пограничната община.

Преди това на тържествена сесия  на Общинския съвет издигнатата от ГЕРБ  Станислава Асенова положи клетва. Освен 11-те съветници, от които само четирима са в опозиция, в залата присъстваха общински служители, граждани и гости. Тук бяха свекърът и свекървата на новия кмет и нейната 12 –годишна дъщеря Любомира. Съпругът й, който е горски стражар,  също искал да присъства  на тържествения момент, но се оказал по важни дела в отдалечено село

Асенова  призова съветниците да забравят политическите си пристрастия и да работят заедно за напредъка на общината. От опозицията  й казаха да не приема нападките им лично, защото те са тъкмо в името на общите цели. Уверение, че ако трябва ще й помага даже с пушка даде и легендарната ловджийка баба Занка.
Станислава Асенова  спечели на първи тур частичния вот на 29 септември т.г. Тя е на 33 години. Завършила е специалност „География“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и приключва магистратура „Административни практики“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като санитарка, педагогически  възпитател, секретар на Общинския съвет в Трън. От две години е секретар на общината и е била ръководил проекти с европейско финансиране, осъществени от община Трън.

В тържествения ден тя беше заложила на класическата малка черна рокля, което издава вкус и класа. На няколко пъти в очите й се появи влага, но въпреки вълнението си, Станислава показа хладнокръвие и така даде заявка, че трънчани не са сбъркали с избора си.