Съобщение от полицията

Криминално проявен мъж ще отговаря пред закона за кражба на дамска чанта от Центъра за спешна медицинска помощ в град Перник.
Престъпното деяние е извършено на 30.12.2017 г. в Центъра за спешна медицинска помощ в град Перник. Неизвестен мъж се възползвал от момент на разсеяност на 30 –годишна жена и откраднал чантата й, съдържаща лични документи, GSM – апарат и сумата от 120 лева. Криминалистите от 01 РУ Перник незабавно започнали разследване по случая и не след дълго усилията им дали резултат – установили, че извършител на криминалното престъпление е 47- годишния М. Н., с прякор „ Войната“ от град Перник.
Мъжът е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „ Задържане под стража“. М. Н. е с богато криминално минало, познат е на органите на реда като извършител на множество кражби, за които е изтърпявал условни и ефективни наказания, както и с незаконно притежание на наркотични вещества.

24-годишен мъж застава пред “Темида“ за управление на автомобил под въздействието на наркотично вещество.
На първи май в централната част на град Перник, патрулен екип на Първо РУ Перник спрял за проверка лек автомобил “Ауди А3“ със софийска регистрация, управляван от 24 –годишния Х.Х. Оказало се, че младежът управлява МПС под въздействието на наркотично вещество – канабис.
Младият мъж е привлечен е като обвиняем. Не му е наложена мярка за неотклонение. Познат е на органите на реда с незаконно притежание на наркотични вещества.