Шефът на КАТ се връща в София, Тинков се пенсионира

Полицейският шеф: Няма други промени на този етап

 

ПолицияШефът на КАТ се връща в София, а началникът на Районното полицейско управление в Брезник се пенсионира. Това са единствените шефски промени на този етап в Областната дирекция на МВР, съобщи директорът Георги Бонев.

Дългогодишният началник на брезнишката полиция Иван Тинков сам е пожелал да се пенсионира, категорично не му е оказван какъвто и да било натиск, твърди полицейският шеф. Неговото място е предложено на началника на „Икономическа полиция” Георги Мирчев.

Петър Соколов, който беше дясната на бившия шеф на дирекцията Валентин Димитров е подал молба за напускане. Той е рабтил заедно с Димитров в Охранителна полиция в ОД на МВР- София и оглави пернишката „Пътна полиция” през юни 2011 г. Соколов, който живее в София, е обяснил желанието си да напусне с ежедневното пътуване между двата града. Той остава в системата на МВР, но ще работи в СДВР. За овакантеното място водим разговори със Слави Лазов, каза Бонев.

Той опроверга слуховете за други шефски рокади в дирекцията. Освобождаването на Влади Васев като зам. директор на Областната дирекция не е поставяно на дневен ред, каза Бонев.

Предстоят съкращения в администрацията, но засега е рано да се каже какви ще бъдат те. Това е въпрос на една по- прецизна преценка, не се ангажира с конкретни цифрицейският шеф. Наскоро главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за пореден път заяви, че съкращенията в МВР ще са основно в администрацията. Засега целта била тя да стигне 20%, а впоследствие 15% от общия личен състав. В момента хората ангажирана с неосновни дейности в МВР били около 30%. Това се правело за освобождаване на средства за повишаване на заплатите на хората, извършващи реална полицейска дейност.