Ще имаме площад до края на май

Работят и на три смени, ако трябва. Кметът Иван Иванов опровергава слухове: И стотинка няма да дам, ако не е налице банковата гаранция

пресконференция площадПерник ще има площад на 20 май. Това е крайният срок, в който обектът трябва да бъде завършен. Ако трябва ще се работи и на три смени, за да се навакса изоставането от периода декември- януари, но площадът трябва да бъде готов в срок. Това увериха и кметът Иван Иванов, и зам. кметът Владислав Караилиев на специална пресконференция.

Към момента са усвоени и разплатени 2.675 млн лева от общата стойност на проекта в размер на 4.998 млн. лева. Заради  неблагоприятните атмосферни условия през декември и януари и риск, че поради лошото време ще бъде влошено и качеството на работа, градежът временно е бил спрян, но от 16 януари работата е подновена.  Въпреки това, каквото можеше се правеше по площада и при ниските температури, обясни ръководителят на проекта Николай Андреев.

Най- късно другата  седмица ще бъде пусната в експлоатация обновената улица Търговска. В момента тече процедура по подписването на акт 15. 20 март е срокът, в който трябва да бъде напълно готова градинката пред гимназията, където остава да се довършат дребни детайли, като поставянето на противоударна настилка на детската площадка.  Доста забележки за некачествена работа има към главния изпълнител – Обединение „Перник 2013” по отношение пространството пред общината.  Срокът, в който този подобект трябва да бъде предаден в завършен вид е 5 април, уточниха от администрацията.

Всяка седмица се правят оперативки, на които се набелязват конкретни ангажименти и срокове, а поради изключително големия интерес от страна на гражданите за това какво се случва с площада, кметът Иван Иванов покани  журналистите на открита оперативка днес на самата строителна площадка.

По повод твърдения в публичното пространство, че банковата гаранция за площада е във фалиралата КТБ, градоначалникът заяви „И стотинка не бих дал, ако банковата гаранция не е налице”.

Обяснете на хората, че никакви блокове няма да се строят на площада, се обърна към медиите зам. кметът Владислав Караилиев. Той съобщи, че граждани питали в общината, вярно ли ще бъдат вдигани сгради на мястото, където се прави водното огледало.  Хората трябва да знаят и още нещо- че докато текат ремонтите, ще има дни, в които уличното осветление ще свети по 72 часа, но не защото сме го забравили, каза още Караилиев.

И нещо, което интересува  перничани, от петък вече ще може да се минава през площада, вместо да се заобикаля целия обект, казаха от общината.

One thought on “Ще имаме площад до края на май

  1. От кой петък ще може да се минава през площада вместо да се обикаля целия обект.Конкретна дата!!!!!!

Comments are closed.