Широкообхватен контрол и по празниците

Засилено полицейско присъствие по шосетата

Катастрофа ТИРСпециализирани полицейски операции по метода на „широкообхватния контрол” ще бъдат провеждани и по празниците. Шофьорите не бива да сядат зад волана,  ако въздействието на поетия алкохол не е отминало, контролът на Пътна полиция в това отношение ще бъде строг и безкомпромисен, предупредиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В дните с очаквана най-висока интензивност на движението Областната дирекция, съвместно със стопаните на пътя, ще осигурят с временна сигнализация ползването на две ленти в по-натоварената посока на международния път Е-79 /София – Кулата/.

 По празниците, на територията на целия регион и особено в участъците на главните и първокласни пътища ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие, за регулиране и облекчаване на движението.
Пътуването с личния автомобил трябва да бъде грижливо подготвено. Преди тръгване, водачът следва да се увери, че колата е в изправност и напълно оборудвана за пътуване в зимни условия.  Увеличеният трафик в дните от Коледа до Нова година, изискват спокойствие, разумно поведение  и опит зад волана. Този сезон, характерен с мъгли, мокри, заснежени и заледени настилки не е подходящо време за високи скорости, рисковани изпреварвания или за усъвършенстване  уменията на неопитни водачи, припомнят още от полицията. 

 

One thought on “Широкообхватен контрол и по празниците

  1. Кат гледам колко станаха жертвите преди празниците не ми се мисли какво ще стане до края им. Какъвто и контрол да се приложи когато чипъ не работи както трябва ефекта е никакъв

Comments are closed.