Викаха ключар заради контрабанден тютюн

нарязан тютюнЧенгета викаха ключар, за да отвори автомобил, в който имало контрабанден тютюн. Собственикът на возилото отказал да съдейства на полицаите и се наложило да бъде извикан спец по ключалките, за да отвори колата, съобщиха от пресцентъра на полцията.

Автомобилът „Мицубиши Лансер”, собственост на 50-годишния А.А. от Перник е бил проверен на улица „Юрий Гагарин” в областния град при акция на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР и представители на Митница София. В колата са намерени и иззети три чувалчета нарязан тютюн и 10 литра ракия. Започнато е досъдебно производство.

По време на акцията контролните органи проверили и търговски обект на улица „Рашо Димитров”, стопанисван от 44-годишната А.С. От локала са иззети 80 къса цигари без акцизен бандерол. При проверка на колата на 44-годишната жена, паркирана в близост до обекта, са намерени още 1400 къса нелегални цигари. На търговката е съставен акт за административно нарушение.