Вместо да руча жабета Бейър Грилс трябваше да дойде в Перник

Вместо да дойде в Перник, английския сървайвър Бейър Грилс ручал жабета. Случката се оказа много впечатляваща.

Беар Грилс изял една жаба …., а ние дето всеки ден ручаме жабета!!!! Така възкликна на стената си във фейсбук перничанинът Ненко Темелков по повод „подвизите“ в Рила на  английския сървайвър. Но ако във възклицанието на популярния социалист имаше и политически подтекст, то друг, анонимен коментатор предложи за по-пълно екстремно приключение да го поканят само за един уикенд в Перник. 
Ето как е отразил вълненията в интернет за това Руслан Йорданов в   marica.bg:  

Изядените от английския сървайвър Бейър Грилс жаби плениха българския интернет. Вълна от възмущение, шеги и мемове заля мрежата след като екологичното министерство погна световната телевизионна звезда от продукции за оцеляване сред дивата природа. Грилс изяде две жаби в националния парк, запали огън и плува в езеро, с което наруши законовия ред в националния парк.

Епизодът, който грабна вниманието на цял един народ – „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“, е заснет преди две години в Рила.

Потребителите упражниха чувството си за хумор с пълна сила и се надпреварваха да дават идеи кои да бъдат следващите приключения на сървайвъра в България.

„Едно време англичаните пак идваха в българските планини. Посрещаха ги от чартъра с хляб и шарена сол, в ресторанта им сервираха чеверме, нестинарки им танцуваха докато сладичко си хапват, за ракията и шопската салата даже не говоря, даваха им да ядат и пият на корем. Сега, завалиите, обикалят като хъшове по баирите и ядат жаби. Ми съсипаха я тая държава!“, написа Емил Кошлуков.

Сред най-пиперливите шеги са следните:

Там, където ние се разхождаме – Беър Грилс оцелява.

Грилс да се опита да оцелее в Плевенско, където пребиха френските командоси.

Ако е мъж да иде в пернишка дискотека, вместо да руча жабетата на Рила.

Целувала съм жаби, нищо не стана

Беър Грилс отива за пратка в митницата без дискета.

Беър Грилс обикаля институциите а си плати глобата

Те половината планини в Бг ги изсекоха, сега до една жаба опряхме.

Загубих доста респект към Беър Грилс. Разни кифли и батки се катерят до езерата по гуменки, че и хоро играят вътре, а той взел да представя местността като едва ли не необитаема. Доста по-впечатляващо щеше да е се опита да изкара уикенд в Перник без да го набият.

Беър Грилс оцеля в Рила, но като оцелее в пиков час, в метрото, тогава ще го черпа една жаба…

Втори сезон – Беър Грилс изкарва акт 16 на къщата на село, сезон 3 – чака на опашка в енергото за да прехвърли партидата на свое име.

Беър Грилс отива на Черни Връх по Нова година.

Беър Грилс си вади електронен подпис.

Беър Грилс на среща на етажната собственост.

Сънародници разораха дюните, застрояват Пирин, изсякоха Странджа, обаче дойде Беър Грилс, изяде една жаба и стана световен скандал! Баси държавата, честно.

Бил ял жаби, да беше изял и малко овце, че са много на Територията.

На снимката: Беър Грилс търси жаба в улична дупка в Перник.