Волен Сидеров ще реди листата в Перник

Ваташки: За „Атака” тези избори са важни. Тактиката е друга- ще бъдем непрестанно сред хората

 

атака1Волен Сидеров ще реди листата на „Атака” в Перник. Местната структура на партията не е издигала кандидатури, съобщи областният лидер на националистите Румен Ваташки.

„След толкова много предателства в партията, умишлено не предложиме кандидати. Оставихме на централното ръководство и лидерът Волен Сидеров да  съставят кандидат- депутатската листа”, каза Ваташки. По думите му реално „Атака” е в кампания от два месеца. „За разлика от евроизборите, където почти не водихме предизборна кампания, сега започнахме от рано. За нас тези избори са важни. Волен Сидеров и някои по- популярни лица от партията обикалят страната. На местно ниво, аз също посетих общинските структури . По места са ни отпуснати средства за предизборни срещи, заяви Ваташки.

Заместникът му Павел Павлов допълни, че тактиката за предстоящия парламентарен вот е друга. Централата сега била отворена към местните структури, като идеята е партия  „Атака” да бъде непрекъснато сред хората.

Двамата нарекоха политическата хамелеонщина, отказът на Яне Янев да участва в изборите, призовавайки собствените си структури да гласуват за ГЕРБ и коментираха предизборния съюз между „България без цензура” и партия „Лидер”.

„Коалицията е безпринципна и специално за Перник бие на очи. Водач на листата ще бъде Димитър Колев. Това е човек, предал каузите на няколко партии. Той е бивш областен управител от НДСВ, скандално напуснал същата партия. После депутат от РЗС и по-късно скандално напуснал парламентарната група и партията”, припомни Ваташки.

„Това означава, че той няма политически идеи и няма да работи за перничани. Още повече, че не е перничани и не живее в Перник. Само се показва, когато наближават някакви избори. Това показва, че той обслужва определени икономически интереси и хора на бизнеса, които за целите си ползват партии”, категоричен е Ваташки.