За първи път: Турнир по художествена гимнастика „КРАКРА КЪП“

На 23 и 24 май Перник ще бъде домакин на Първия международен турнир по художествена гимнастика „КРАКРА КЪП“  Една дългоочаквана мечта на перничани, любители на художествената гимнастика е на път да се реализира в Перник. Градът ни ще бъде домакин на Първия международен турнир “КРАКРА КЪП“. Тук сили ще премерят от най-малките ,родени през 2015 г. до най-големите, които се борят за включване в националния отбор по художествена гимнастика. Организаторите обещават спектакъл, който дълго ще се помни в сърцата на перничани.

„Очаквам да се получи един  невероятен празник за децата и за нас, защото доста потичахме и се потрудихме. Надявам се гостите ни да останат доволни, споделя Виктория Велинова-председател на СКХГ“Виктория“-Перник. Тя благодари на спомоществователите ,без които турнирът нямаше да  се реализира. “За пореден път се убеждавам, че в област Перник има добри  хора, които искат спортовете за момичета да се възраждат ,да се развиват и да дават стимул на младото поколение в нашия регион ,а на зрителите да доставят наслада за сетивата“, сподели развълнувана треньорката на малките грации-Виктория Велинова. Тя информира още ,че до момента за участие в турнира са заявили участие над 150 индивидуални състезателки ,42 ансамбъла,150 деца масов спорт само от България. Това според треньорката на пернишките грации е една сериозна бройка .Регистриралите се за участие в турнира „КРАКРА КЪП“ са водещи отбори по художествена гимнастика. Сред тях са :“Левски-Триадица“,“Олимпия“,“Олимпик-74“,“Радея“-Дупница,“Етър“-Велико Търново, “Велбъжд“-Кюстендил, два отбора ще дойдат и от Хасково.

От чуждестранните отбори под въпрос са били тези от Кипър, но след като са им сменили датата за Държавното им първенство, са изпратили заявка за участие в последния момент. Първи пък са си закупили самолетните билети за България два отбора от Атина, споделя още председателя на СКХГ“Виктория-Перник- Виктория Велинова.

Очертава се конкуренцията в Първия международен турнир по художествена гимнастика “КРАКРА КЪП“ да бъде много голяма. “Така ние ,заедно с моите момичета отново ще сверим часовниците си, за това къде се намираме“ ,каза Велинова и добави :“Силно се надявам перничани да ни подкрепят и да дойдат в зала „Борис Гюдеров“ на 23 и на 24 май т. г.,за да аплодират не само пернишките грации, но и останалите състезателки от български и чужди отбори. А децата на България, които отделят по 4 -5 часа дневно от живота си, за да тренират, заслужават силна подкрепа ,заслужават да видят ,че пернишката публика е сърцата. Ще направим един много хубав празник и се надявам да покажем, че нашите, пернишките  деца заслужават да имат по-добра зала, с по-добри условия и да бъдат забелязани от хората, които трябва“, добави в заключение треньорката на малките гимнастички от област Перник-Виктория Велинова.