Засилен контрол и спецоперации по празниците

Автопатрул на Е-79, сформирани са дежурни екипи

полицейска колаЗасилен контрол и множество специализирани полицейски операции ще има през почивните и празнични дни в пернишко, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Набелязани са конкретни мерки, целящи установяване извършителите на груби нарушения на правилата за движение в местата с повишен риск, както и подпомагане на движението в пикови часове от денонощието. Засилено ще бъде полицейското присъствие в часовете с най-висока интензивност на движение на най-натоварените пътища и около питейните заведения и дискотеките.

През всички почивни и празнични дни ще се проведат полицейски операции „Алкохол и неправоспособност” и „Скорост”. Активно ще се използват възможностите на мобилните камери.

Информация за точките на контрол гражданите могат да намерят на интернет страницата на дирекцията. Пътните полицаи ще следят стриктно и дали водачи и пътници са с поставени обезопасителни колани, за наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и техническата изправност на автомобилите, мотоциклетите и мотопедите.

На главен път Е-79, в района на кръстовището от сeло Драгичево до пътен възел „Даскалово” ще бъде осигурено придвижване в две ленти по посока Перник на 30 април и на 1 май. На място ще има и автопатрул, който ще следи за спазване на правилата и при необходимост ще регулира движението.

От полицията призовават хората при констатиране на нередности, нарушаване на обществения ред или престъпни посегателства, да се сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Осигурени са допълнителни дежурни групи, които да реагират на всеки конкретен случай.